Main Site Nav
Topics Topics Edit Profile Profile Help/Instructions Help    
Search Last 1|3|7 Days Search Search Tree View Tree View  

Am I damaging MOBO if I install after...

Trish's Escape from Hardware Hell Help Board » Hardware » Audio and Input Devices (mouse, keyboard, joystick, etc.) » Am I damaging MOBO if I install aftermarket Sound card? « Previous Next »

Author Message
Carl
Posted on Thursday, December 18, 2003 - 9:09 am:   

I have a Gateway PC, and can't get the drivers for the onboard sound output, so I installed a Sound Blaster CT 2680 I had laying around. I would like to know if I'm doing any damamge by having 2 sound devices on this PC, one being active and the other inert, plus, when I boot up, I get the new hardware detected(onboard sound device) how do I disable it? Great SITE!!!!!!
E.S.
Posted on Thursday, December 18, 2003 - 3:08 pm:   

If there isn't a way to disable the onboard audio via cmos setup than your probably looking at disabling the device in windows and hope that no resources are being used by it. Let Windows detect it and not install drivers. Than go to device manager from whatever version of windows you are using and disable the device in all profiles for 95/98/Me or disable the device in XP. Good Luck and Gods Speed!

Add Your Message Here
Post:
Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Administration Administration Log Out Log Out   Previous Page Previous Page Next Page Next Page