Main Site Nav
Topics Topics Edit Profile Profile Help/Instructions Help    
Search Last 1|3|7 Days Search Search Tree View Tree View  

Lost partition

Trish's Escape from Hardware Hell Help Board » Hardware » Hard Drive and Storage Related » Lost partition « Previous Next »

Author Message
musicman
Posted on Tuesday, September 12, 2000 - 8:36 pm:   

Have an Abit Kx133 with built in promise u/100 controller.
Ibm gxp 15 gig hd
Keeps losing it's partition.
i've reformated, i've fdisk /mbr and reformated,
Can't figure this one out.
anybone have any ideas?
Dave
Posted on Saturday, September 16, 2000 - 10:02 pm:   

Try running IBM's diagnostic utility. It can be downloaded from:

http://www.storage.ibm.com/techsup/hddtech/welcome.htm#Drive fitness

If the drive passes the tests, you may have a virus that keeps wiping out your hard drive. Use the "wipe" option in the utility to write zeros to every sector of the drive. There may also be a flash update for your drive. There have been a number of problems with UDMA controllers and particular drives. Try taking out the controller and just using the onboard IDE controller. If the problem goes away, you have your culprit.

Add Your Message Here
Post:
Username: Posting Information:
This is a public posting area. Enter your username and password if you have an account. Otherwise, enter your full name as your username and leave the password blank. Your e-mail address is optional.
Password:
E-mail:
Options: Enable HTML code in message
Automatically activate URLs in message
Action:

Administration Administration Log Out Log Out   Previous Page Previous Page Next Page Next Page